Zoeken
  • Tom Roeloffs

De 5 voordelen van een uitleganimatieDenk je eraan om een uitleganimatie te laten maken? Een goed idee! Met een animatie val je namelijk niet alleen op, er zitten nog veel meer voordelen aan verbonden. In deze blog hebben we de vijf belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.1. ) Complexe informatie begrijpelijk uitgelegd

Een belangrijk voordeel van een uitleganimatie is dat een complexe boodschap op een begrijpelijke manier kan worden gepresenteerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ingewikkelde nieuwe installatie, wat erg ingewikkeld kan zijn om via tekst uit te leggen. Alle componenten kunnen in een animatie overzichtelijk in beeld worden gebracht en, waar nodig, extra worden uitgelicht. Zo creëer je inzicht en begrip bij de kijker.


2. ) Alles is mogelijk

Er zit geen limiet aan wat je kunt laten zien in een animatie. Waar sommige dingen onmogelijk met een camera kunnen worden vastgelegd kun je in een animatie alles laten zien. Soms lukt het niet om de boodschap over te brengen via traditionele video, omdat het ethisch onverantwoorde of zelfs gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veiligheidsinstructies. Daarnaast heb je in een animatie de mogelijkheid om sommige onderwerpen op een creatieve manier nog extra uit te lichten en / of aan te dikken. Hiermee verleg je de focus van de kijker automatisch naar de boodschap die het belangrijkst is.


3. ) Draagt bij aan jouw merkidentiteit

Wij overleggen altijd eerst over de animatiestijl. Hierdoor sluit de stijl van de animatie mooi aan bij jouw wensen en behoeften. Zo creëer je met de animatie niet alleen inzicht en begrip, maar draagt het ook bij aan de kracht van jouw merkidentiteit. Daarnaast zorgt de bijpassende stijl voor een herkenbare merkuitstraling.


4. ) Jij houdt de regie

Je verliest geen invloed op de regie. Er zijn tijdens het gehele ontwikkelproces veel contactmomenten. Zo ontwikkelen we eerst een stijlvoorbeeld, hiermee zorgen we ervoor dat de stijl helemaal naar wens is voordat de rest van de illustraties worden ontwikkeld. Daarna wordt er ook een digitaal storyboard ontwikkeld, dit geeft je al een goed beeld van hoe de animatie eruit komt te zien. Na het animeren van alle illustraties is er bij ons ook nog onbeperkt de ruimte voor feedback en finetuning.


5. ) Gemakkelijk aan te passen

In tegenstelling tot een video met camerabeelden kun je in een animatie achteraf nog gemakkelijk dingen aanpassen. Dit komt doordat een animatie is opgebouwd uit losstaande elementen. Wanneer er dus bijvoorbeeld producten of gegevens binnen jouw bedrijf veranderen hoef je alleen de relevante onderdelen aan te passen. Dit bespaard een hoop tijd en geld.Benieuwd naar de mogelijkheden voor een uitleganimatie binnen jouw bedrijf? Neem contact met ons op!

64 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven