Zoeken
  • Tom Roeloffs

Een 'explanimation': wat is dat nou eigenlijk?

De term ‘explanimation’ is ontstaan door het samenvoegen van ‘explanation’ en ‘animation’. Het is een uitleganimatie die voor verschillende doeleinden ingezet kan worden. Een explanimation kan bijvoorbeeld een dienst of product uitleggen.


Communiceer veel of complexe informatie: snel en begrijpelijk.


Als jij een dienst aanbiedt die weinig uitleg vereist zijn er veel mogelijkheden om dit naar je doelgroep te communiceren. Als jij echter complexe informatie wilt overbrengen, is het zeker effectief om gebruik te maken van een explanimation.

In een explanimation ligt de focus puur op de essentie van je verhaal, waarmee je in korte tijd de verdieping brengt die de kijker nodig heeft om jouw organisatie of een situatie te begrijpen.


Breng de visuele identiteit van je organisatie tot leven


In een explanimation kan de eigen huisstijl van jouw bedrijf worden gebruikt. De keuzes die jij zelf hebt gemaakt met betrekking tot kleurgebruik, typografie en algehele lay-out zijn namelijk van grote invloed op de emotie die je opwekt bij je doelgroep. In een animatie kan heel deze visuele identiteit verwerkt worden en tot leven komen. Zo wordt de animatie direct herkenbaar en uniek.


Schep een ideale wereld met jouw product of organisatie als held van de dag


Met een explanimation kun je je goed onderscheiden van de concurrent. Het is een verrassend middel in een unieke stijl waarbij je je kijker met humor en herkenbare situaties het verhaal intrekt.

In een explanimation ben je niet gelimiteerd tot de realiteit en kun je dus een eigen, onderscheidende wereld creëren. Een wereld waarin jij als organisatie net een streepje voor hebt en jouw product of dienst ‘de held van de dag’ is.

Met de animatie ben je in staat een werkelijkheid te scheppen die precies reflecteert waar je als organisatie voor staat. Ook als je nog niet een goed beeld hebt bij het product dat je wilt aanbieden. In een explanimation schep je je eigen personages, producten en omgeving, die je realistisch kan maken of juist een tikje overdreven.

139 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven