Zoeken
  • Tom Roeloffs

Fietsen naar Parijs voor het goede doel


Een fysieke inspanning leveren voor mensen die het slechter hebben. Dat zou toch een voldaan gevoel moeten brengen dachten wij. Maar wat voor fysieke uitdaging zouden we dan aan moeten gaan en voor wie precies? We zouden een flink stuk kunnen gaan lopen, zwemmen of misschien fietsen? Na verschillende opties te hebben besproken leek het ons een goed idee om een flink stuk te gaan fietsen. Dan kom je tenminste nog ergens. Dit terwijl we tijdens onze middelbare school periode allebei een hekel hadden om dat 'hele stuk' naar school te fietsen. Parijs, dat leek ons een mooi doel om naar toe te fietsen. In totaal 670 kilometer.. Hoe mooi zou het zijn als we vanuit Alphen vertrekken en binnen 10 dagen met onze fiets onder de Eiffeltoren staan.


Maar voor wie gaan we dan precies geld ophalen? Het duurde niet heel lang voordat we wisten voor wie we geld op gingen halen. In oktober gaan we een documentaire filmen in Bali voor stichting Kolewa. Omdat wij al veel besproken hebben over de documentaire wisten we goed wat deze stichting allemaal doet. Namelijk kinderen met een beperking helpen aan een betere toekomst. Kinderen die in de arme gebieden geboren worden met een beperking krijgen niet de zorg die ze nodig hebben met vaak desastreuze gevolgen. Zo zijn er kinderen die kampen met ernstige vergroeiingen ten gevolge van niet behandelde brandwonden, ondergewicht door gebrek aan gezonde voeding en/of niet kunnen eten ten gevolge van schisis. Dit vonden wij een prachtig doel om ons voor in te zetten. En hoe mooi is het dat we in oktober met onze eigen ogen kunnen zien wat er met het opgehaalde geld allemaal gebeurt.


Niet lang nadat we wisten wat voor inspanning we gingen leveren en voor wie, hadden we al een datum gepland. 8 juli moest het gaan gebeuren. Met zijn 2e in 10 dagen 670 kilometer fietsen naar Parijs voor de kinderen in Bali. Voor we het wisten zaten we op de fiets naar onze eerste Airbnb bestemming in Nieuwendijk. Ons plan was om via Eindhoven een mooie route naar Parijs te fietsen. Onderweg hebben we in verschillende Airbnb's geslapen en ontzettend veel nieuwe mensen ontmoet. Het was zeker een uitdaging om elke dag 70 kilometer te fietsen en zeker als je de laatste dagen door de bergen fietst. Maar na 10 dagen zweten was het magische moment daar en stonden we samen onder de Eiffeltoren met een opgehaald bedrag van maar liefst €2337,-. Dit gevoel was het uiteindelijk allemaal waard. We zijn weer een ontzettend mooie ervaring rijker en we hebben flink wat kinderen geholpen aan een mooiere toekomst.


Tim&Tom

21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven